Treceți la conținutul principal

Despre Tehnica Tiffany

Tiffany - tehnica care poartă numele pictorului şi designerului american, Louis Comfort Tiffany, artist care a revoluţionat, la sfâțitul anilor 1800, metoda de realizare a vitraliilor şi decoraţiunilor din sticlă.

Metoda Tiffany consta in folosirea cioburilor de sticlă colorate, pe marginea cărora sunt aplicate foiţe de cupru. Aceste foite din cupru sunt ulterior legate/impreunate prin cositorire la temperaturi mari.
Avantajul acestei tehnici constă în faptul că pot fi realizate compoziţii complexe, într-o varietate de forme şi dimensiuni, în care sunt implicate o multitudine de detalii artistice. Pot fi executate produse dintre cele mai diverse, cum ar fi bijuterii, vitralii, lămpi, obiecte decorative nascute dintr-o inspiratie de forma a sticlei. Orice ciob de sticla, ceramica, portelan poate sfarsi senzational intr-un obiect unic si original. Creatia nu are nicio limita atunci cand esti invaluit in inspiratie.
Bijuteriile mele au inceput sa ia forma si s-au nascut invatand aceasta tehnica, tehnica pe care o abordez pe stilul meu. Orice forma ar avea ciobul imi inspira ceva, pentru ca ma "obliga"sa-i caut o...noua identitate.
Tehnica Tiffany este o tehnica complexa care necesita timp, implicare, admiratie, inspiratie si originalitate.

https://arteco-coco.com/



Comentarii